bred sovsäck
|

Bred sovsäck 2024 – Sovsäcken för komfortälskare

Texten innehåller reklamlänkar (markerade med *)

För vandraren som uppskattar komfort är en bred sovsäck ett utmärkt val. Den erbjuder mer utrymme och rörelsefrihet jämfört med en vanlig sovsäck. En bred sovsäck fungerar bra som ett extra lager inuti en annan sovsäck eller på egen hand i varmare förhållanden. I denna text beskrivs viktiga egenskaper hos breda sovsäckar för att hjälpa dig hitta den rätta för dina behov.

Breda sovsäcker: Populära modellers skillnader

EgenskapMARMOT SAWTOOTH LONG X-WIDEMARMOT TRESTLES ELITE ECO 20 EXTRA WIDERAB ASCENT 500 LONG WIDE
Temperaturintervall-3…-9°C0°…-6ºC+1°C…-4°C
AnvändningssäsongTre säsonger & mild vinterTre säsongerTre säsonger
Vikt825 gram1400 gram1185 gram
Användarlängd (max)198 cm198 cm200 cm
Dun/Isolering650-fillpower ankdunHL-ElixR Eco-fiberEuropeiskt dun
Dunbehandling/VattenresistensDown Defender? (ej specificerad)? (ej specificerad)
Extra egenskaperVattenavvisandeEco-märkt, Återvunna material, PFC-friHållbara material
Omkrets (axlar, höfter, fötter)181 cm, 167 cm, 128 cm? (ej specificerad)182 cm, 148 cm, 118 cm
Särskilda dragkedjefunktionerTvå korta & fotänden? (ej specificerad)? (ej specificerad)
Material (ytter & foder)? (ej specificerad)Återvunnen polyester, 20d ripstop & 20d polyester taffeta? (ej specificerad)

MARMOT SAWTOOTH LONG X-WIDE

Den populära Sawtooth-sovsäck är designad för temperaturer mellan -3 och -9°C. Den är idealisk för tre säsonger och milda vinterförhållanden. Dunet i Sawtooth är vattenavvisande, vilket gör den perfekt för fuktiga förhållanden.

Sovsäcken har två korta dragkedjor på varje sida, vilket gör att du kan hålla händerna utanför säcken medan du behåller värmen. En extra dragkedja vid fotänden ger extra utrymme för fötterna.

Sawtoothens X-Wide-storlek är anpassad för användare upp till 198 cm och erbjuder generöst utrymme vid axlarna (181 cm), höften (167 cm) och fotänden (128 cm). Den är fylld med högkvalitativt 650-fillpower ankdun, som är RDS-certifierat och behandlat med Down Defender. Den totala vikten är 825 gram.


MARMOT TRESTLES ELITE ECO 20 EXTRA WIDE

Detta är en bredare sovsäck för tre säsonger som använder återvunnet material. Den passar för temperaturer 0°…-6ºC och väger 1400 gram. Denna Marmot sovsäck erbjuder pålitlig kvalitet till ett överkomligt pris och är ett utmärkt val för kallt väder camping, särskilt när nattfrost förväntas.

Produkten har Eco-märkning, vilket betyder att den har tillverkats med återvunnet material och utan PFC-föreningar.

Sovsäcken är i herrarnas Xwide Long-storlek, som är bredare än vanligt och passar för användare upp till 198 cm. Ytmaterial är gjort av återvunnen polyester, 20 denier ripstop-tyg, och fodermaterial är återvunnen polyester, 20 denier polyester taffeta. Isoleringen är gjord av återvunnet material HL-ElixR Eco-fiber.


RAB ASCENT 500 LONG WIDE

Detta är en tre säsongers dunsovsäck med hållbara material och finns tillgänglig i den bredaste storleken. Den passar för temperaturer +1°C…-4°C.

Ascent-seriens sovsäckar är designade för mycket aktiv användning. Dunfyllningen som används i säcken kommer från Europa och erbjuder tillräckligt med värme även på kyliga höstutflykter.

Denna sovsäck är av Extra Wide-storlek, som är bredare och längre än vanligt. Den passar för användare med en längd på upp till 200 cm, och säckens egen längd är 230 cm. Omkretsen vid axlarna är 182 cm, vid höften 148 cm, och vid fotändan 118 cm. Detta ger användaren mycket utrymme att röra sig under natten.


Sammanfattning

Marmot Sawtooth och Rab Ascent 500 är båda utmärkta val för vandrare och campare som uppskattar komfort och rörelsefrihet. Marmot Trestles Elite Eco 20 är ett ekonomiskt och miljövänligt alternativ för de som är ute efter något budgetvänligt och hållbart.

leveä makuupussi

Den breda sovsäckens storlek och vikt

Att välja rätt storlek och vikt på en bred sovsäck är avgörande för en bekväm vandringsupplevelse. Den ska ge tillräckligt med utrymme för rörelse, utan att vara för tung eller skrymmande i ryggsäcken. Storleken bör anpassas efter din längd och bredd, och sovsäcken bör vara enkel att packa och bära.

Temperaturklassificering för breda sovsäckar

Temperaturklassificeringen är en kritisk aspekt vid valet av bred sovsäck. Sovsäcken måste hålla dig varm och bekväm vid de temperaturer du förväntar dig att möta. Kontrollera alltid temperaturklassificeringen, som anger vilka temperaturer sovsäcken är designad för. Välj en modell som passar de klimatförhållanden där du planerar att vandra.

leveä makuupussi ulkoiliu

Andra breda sovsäckar

  1. RAB SOLAR ECO 2 LONG WIDE Detta är ett bra val för vandrare, eftersom det erbjuder högkvalitativ komfort till ett rimligt pris. Denna breda och långa fiberpåse är särskilt lämplig för temperaturer -1 … +4º C. Det är också ett miljövänligt val tack vare återvunnen fiber.
  2. Nemo Disco 15 – Denna breda sovsäck är speciellt utformad för den komfortälskande vandraren. Sovsäcken är rymlig och kan öppnas vid fotändan, vilket ger extra rörlighet. Sovsäcken passar för 3-4 säsongers bruk.
  3. The North Face Eco Trail Bed 20 – Denna breda sovsäck är tillverkad av återvunna material och passar väl för miljömedvetna vandrare. Sovsäcken är rymlig och har en isolerande foder som håller dig varm även i kallt väder.
  4. Therm-a-Rest Questar 20 – Denna breda sovsäck passar bra för 3-4 säsongers bruk. Sovsäcken är rymlig och dess inre är mjukt och behagligt. Sovsäcken är också lätt och kompakt, så den är enkel att packa med sig.
  5. Kelty Cosmic 20 – Denna breda sovsäck är ett utmärkt val för vandraren som vill ha bra valuta för pengarna. Sovsäcken är rymlig och dess temperaturklassificering är 20 grader Fahrenheit, så den passar väl för varmare förhållanden. Sovsäcken är också lätt och enkel att packa med sig.

Val av bred sovsäck för svalt väder

När du väljer en bred sovsäck för milda väderförhållanden, bör du beakta faktorer som storlek, vikt, temperaturintervall och komfort. Läs recensioner och jämför olika alternativ för att hitta den mest lämpliga sovsäcken för dina behov. En bred sovsäck är en värdefull investering för vandrare, då den ger extra komfort och rörelsefrihet.

En bred sovsäck är idealisk för vandrare som värdesätter extra komfort och rörelsefrihet under sömnen. Den bredare designen ger mer utrymme jämfört med vanliga sovsäckar, vilket gör den användbar både som ett extra lager i kallare klimat och ensam i varmare förhållanden.

Vid val av en bred sovsäck är det viktigt att överväga storlek, vikt, temperaturintervall och komfort. Den bör vara tillräckligt rymlig för din längd och bredd, samtidigt som den är lätt och enkel att packa. Temperaturklassificeringen säkerställer att sovsäcken håller dig varm och bekväm under de förhållanden du förväntar dig att möta.

Vanliga frågor

Varför välja en bred sovsäck?

En bred sovsäck ger mer utrymme och rörelsefrihet för sovaren, vilket ökar komforten och underlättar sömnen i olika förhållanden.

Vilken storlek på bred sovsäck bör man välja?

Storleken på en bred sovsäck bör vara tillräcklig, men samtidigt bör den vara så lätt och enkel att packa med sig som möjligt. Sovsäckens mått bör också ta hänsyn till sovarens längd och bredd.

Hur skiljer sig en bred sovsäck från en vanlig?

En bred sovsäck är designad för att ge extra utrymme och rörelsefrihet, vilket kan vara särskilt användbart för dem som rör sig mycket i sömnen eller för dem som bara vill ha mer utrymme.

Är breda sovsäckar varmare än vanliga sovsäckar?

Inte nödvändigtvis. Även om en bred sovsäck ger mer utrymme, bestäms dess värme av materialen och fyllningen inuti. Det är viktigt att titta på sovsäckens temperaturklassificering för att avgöra hur varm den kommer att vara.

Är breda sovsäckar tyngre än vanliga sovsäckar?

Beroende på materialen och designen kan en bred sovsäck vara tyngre än en smalare variant. Det är dock viktigt att jämföra vikten av olika sovsäckar baserat på dina behov och den typ av vandring eller camping du planerar att göra.

Är det svårare att packa en bred sovsäck?

Många breda sovsäckar är designade för att vara lätt packbara, men eftersom de är större kan de ta upp lite mer utrymme i din packning. Det bästa är att se till att din sovsäck kommer med en kompressionspåse för att minimera dess storlek när den packas.

Hur tar man hand om en bred sovsäck?

Vårdinstruktioner varierar beroende på material och fyllning, men generellt bör du undvika att förvara din sovsäck komprimerad under längre tid, undvika direkt solljus, och rengöra den enligt tillverkarens anvisningar.

Similar Posts